Login Form

Puzzel van de dag

Onze kampioen opent schaakseizoen
 
 

Maandag 1 september konden we na een lange vakantie eindelijk weer serieus schaken.

Volgens traditie trappen we af met een simultaanwedstrijd tegen de kampioen van het afgelopen seizoen. Ditmaal mocht Freek Busstra aantreden tegen veertien schaakhongerige clubleden.

Freek stond zijn mannetje, maar kreeg het niet voor niks. De eerste zettenreeksen verliepen op alle borden snel; Freek kent zijn openingen en kon overal snel langslopen. Toen begon de voor de simultaangever altijd lastige fase van het middenspel terwijl op alle borden nog werd geschaakt. De tegenstanders zijn dan relatief in het voordeel omdat ze gewoon meer tijd hebben om na te denken tegen de simultaangever die langs alle borden moet lopen.

Freek in actie


Toen de partijen op het ene na het andere bord afgerond werden werd het voor Freek weer wat voordeliger en wist hij ook een aantal borden waar hij wat minder stond toch met winst te beëindigen.

Winst tegen Freek was er achtereenvolgens voor: Joop Jentink, Nik Hill, Gerard Vernooij en Vincent Verstege. Rik Vos speelde remise. Freek wist de strijd uiteindelijk te winnen met 9 ½ tegen 4 ½ , een mooie prestatie gegeven het feit dat hij een groot deel van de top 10 van de club moest bedwingen.


De uitslagen op een rijtje: 
 

Simultaangever Clubspeler Uitslag
Freek Busstra Kees Maas 1-0
Freek Busstra Joop Jentink 0-1
Freek Busstra Vincent Verstege 0-1
Freek Busstra Arno Knobbe 1-0
Freek Busstra Piet van Dam 1-0
Freek Busstra Rik Vos 1/2 - 1/2
Freek Busstra Reimer Weits 1-0
Freek Busstra Co Veenbrink 1-0
Freek Busstra Nick Hill 0-1
Freek Busstra Gerard Vernooij 0-1
Freek Busstra Jan van der Werf 1-0
Freek Busstra Jasper van der Rijst 1-0
Freek Busstra Johan Onnink 1-0
Freek Busstra Thijmen 1-0
    9 1/2 - 4 1/2 

JJ