Login Form

Puzzel van de dag

Prachtige laatste speeldag OKH 2014
 
 

Traditiegetrouw speelden we de laatste ronde van het OKH weer in de openlucht. En eveneens traditiegetrouw was het weer prachtig weer! Zaterdag 17 mei was het weer zover. In de tuin van Arno van der Hoeven mochten we weer aan lange tafels aanschuiven om de laatste beslissende partijen te spelen. Het was in alle drie groepen nog spannend wie er met de prijzen vandoor zouden gaan.
C-groep
In de C groep moest een onderling duel tussen Dieuwe Bosch en Mark Ruijs de beslissing brengen. Voor Dieuwe was remise genoeg voor een eerste plaats maar het lukte zaterdag niet. Mark won wat een knappe prestatie is gezien het feit dat hij voor de eerste maal meespeelt. Daarbij is Dieuwe een talent uit de jeugd die zich snel ontwikkeld, beloond met een tweede plaats met een fraaie 6 uit 7. Dat de jeugd goed bezig is om aansluiting te vinden bij de senioren werd ook nog maar eens bevestigd door de derde plaats voor Jorit Deelen.

B-groep
In de B groep was het ook erg spannend. Vier personen streden om de eerste drie plekken waarbij het mooie was dat ze ook nog een onderling tegen elkaar moesten spelen. Raoul de Jong en Johan Onnink legden beslag op de eerste en tweede plaats door hun overwinningen op respectievelijk Reimer Weits en Gerrit Wolters. Reimer Weits (weer een jeugdlid) werd ondanks de nederlaag toch nog derde.

A-groep
Dan de A groep. Al vier jaar op rij gewonnen door Gerard Rill en voor de vijfde zege moest hij winnen tegen Freek Busstra. De overwinning was niet eenvoudig maar kwam er uiteindelijk wel. Niels Hendriks had zijn laatste partij al vooruitgespeeld, gewonnen, en werd daarmee tweede.Derde werd Rik Vos, de man die momenteel knap aan kop gaat in de interne competitie.
Na de prijsuitreiking was het tijd om het OKH feestelijk af te sluiten met een Barbecue. Onder het genot van drank en eten was het weer heerlijk napraten over een mooi OKH seizoen.

 

 
JJ