Login Form

Puzzel van de dag

Achttal: de punten stroomden binnen!
 
 

Op 7 november thuis tegen Lekstroom. Een team met een sterke kop, maar daaronder een minder sterke bezetting. Dat bleek dan ook deze avond.
Ik heb de volgorde van uitslagen niet kunnen volgen, dus maar in bordvolgorde.

Op bord 1 Johan; in wat een scherpe partij met tegengestelde rokades had kunnen worden, werden de rijen dichtgeschoven. Stabiel en standvastig en dus werd de vrede getekend.
Op bord 2 speelde Peter een scherpe opzet met ook tegengestelde rokades. Maar zijn tegenstander liet zich niet onbetuigd en liet een stuk instaan en kwam binnen met een zwarte toren. Het stuk mocht inderdaad niet genomen worden en na goed blijven rekenen in tijdnood werd ook hier de vrede getekend. Speel het partijfragment maar na.

Als we het over heksenketels hebben, dan had Freek op bord 3 een overtreffende trap. Zijn tegenstander speelde een gambiet en kreeg actief spel, maar Freek ook. Veel verwikkelingen, stukoffer dat niet voldoende was, en onze man trok de winst naar zich toe.

Op bord 4 speelde Bram rustig en beheerst overwicht opbouwend. Hij wikkelde af naar een toreneindspel met een pion meer. Nou roepen mensen dat toreneindspelen vaak remise zijn, maar als jouw toren op de 7e rij staat en je tegenstander alleen maar kan verdedigen en ook op mat achter de paaltjes moet letten, dan is het een ander verhaal. Bram speelde het netjes uit.

Op bord 5 onze eigen ridder Henk, die zijn kasteel bekwaam verdedigde tegen wits aanval. Best tricky, maar Henk drong wit secuur terug en verzilverde het punt.
Op bord 6 speelde Luuk een sterke partij tegen Ruth die bij ons ook intern speelt. Hij zette Ruth helemaal klem, en dan is het blijven duwen totdat je tegenstander het randje over gaat.
Op bord 7 Vincent. Wit zette zijn stukken actief neer, maar Vincent bleef rustig staan. En dan komt aan het einde van de avond het klassenverschil vanzelf boven. Tenslotte Jan op bord 8. Typische Jan stelling met gesloten centrum en ruimte pakken. Zijn tegenstander ging strak in de verdediging en was daar uiteindelijk succesvol in, dus ook hier remise.

En zo een eindstand van 6,5 - 1,5

 
Peter