Login Form

Puzzel van de dag

Achttal: de kop is er af
 
 

Letterlijk. Het was wennen deze eerste ronde, met een uitslag die ook de andere kant op had gekund.
We traden aan met 2 invallers; speciale dank aan Pieter die nieuw op de club niet extern wilde spelen, maar als letterlijk last minute invaller toch ons team compleet kon maken.

Johan offerde een pion in de opening maar kon zijn stukken niet goed neerzetten om die terug te veroveren. Zijn tegenstander hield er goed aan vast en wist de partij uiteindelijk mooi naar zich toe te trekken. Peter werd verrast in de opening en investeerde tijd om het juiste plan te vinden. Hij kwam steeds beter te staan zodat zijn tegenstander een stuk gaf om spel te houden. Met succes: in tijdnood werd alles weg geblunderd. Freek speelde een lekkere pot met veel complicaties. Hoezo rokeren? Met de ene toren over de b-lijn en de andere over de g-lijn trok hij de vijandelijk stelling in en won veel materiaal en de partij. Bram had een mooi debuut waarin hij zijn tegenstander in de verdrukking duwde. Hij won daarmee materiaal: toren + 2 lopers tegen dame. Toen het op afmaken aankwam, mistte hij spelritme. Een zwart paard op g4, toren op de onderste rij en dan die dame nog: de matdreigingen werden Bram te veel. Vincent kreeg een wat ongebruikelijk opening en stond eigenlijk de hele partij wat minder. Zijn tegenstander buitte dat goed uit. Jan trok ten strijde. Nadat Harry was opgestoomd kwam Gerry daarnaast. Maar zijn tegenstander was niet onder de indruk van dat pionnenfront en maakte gebruik van het feit dat Jan’s koning nog in het midden stond. Jan kwam in een eindspel met een pion minder, maar torens en loper van ongelijke kleur is tricky en hij wist zowaar nog een kwaliteit te winnen. Helaas zat er niet meer in dan remise.
Richard speelde een gedegen partij. Het ging een tijd gelijk op, en het verdere verloop heb ik gemist. Richard won; mooi punt kerel. En tenslotte Pieter. Na een lange schaakpauze weer aan de bak. Interessante partij waarin ik dacht dat zijn aanval zou doorslaan, maar uiteindelijk moest hij het doen met 2 pionnen voor een stuk. In het eindspel kwam zijn ervaring bovendrijven en had hij een pionnendoorbraak, waarna het paard van zijn tegenstander de laatste pion net kon pakken. Mooie remise dus.

Eindstand 3-5. Strafkamp.
En op donderdag 6 oktober op naar Utrecht; tegen Paul Keres laten zien dat we beter kunnen.

 
Peter