Login Form

Puzzel van de dag

Klop in het voorbijgaan
 
 

11 maart togen we naar Bunschoten om de agv Corona uitgestelde wedstrijd tegen En Passant in te halen. Een sterke club met de gebroeders Vedder op de topborden.

Johan verloor van Henk Vedder, hij liet zwart binnenvallen in een franse stelling, had niet erg hoeven zijn, maar was ineens uit. Onze Henk was nog steeds op een tegenstander aan het wachten, verder kon het nog alle kanten op. Maar het werd erg eenzijdig. Peter speelde de sterren van de hemel tegen Richard Vedder. Twee pionnen meer en een gedekte zwarte vrijpion op e2. En dan nog je tegenstander een vesting laten bouwen en op tijd verliezen, slik.
Freek was te overmoedig tegen jeugdspeler Robin Reichardt. Pion voor initiatief, maar dat bloedde dood. Joop had initiatief en aanval tegen Gijs-Cor Heuveling, maar belandde in een eindspel met 2 pionnen minder, waarbij er eentje van de tegenstander naar de overkant liep. Luuk had een solide stelling, maar liet zijn tegenstander steeds meer ruimte pakken. Christof kwam goed uit de opening, mistte een taktische winst, en liet zich overspelen. En toen was het 6-0.
Vincent had een pion geofferd en daar weinig voor teruggekregen. Maar zie, toch nog remise. En tenslotte redde Henk de eer tegen visboer Dick de Graaf. Ze waren gewoon sterker.

En ik ben het team een rondje schuldig. Bah.

 
Peter