Login Form

Puzzel van de dag

KNSB combinatieteam houdt stand in de middenmoot
 
 

Op 16 maart was er de stadsderby tussen De Rode Loper en onze combi Moira Domtoren / VegtLust / Houten. Vijf vegtlustigen, een moira man en twee heldhaftige houtenaren gingen de strijd aan. Nick en ik zijn de trouwe deelnemers aan dit combi team (inderdaad, dit is een oproep aan anderen....).

De Rode Loper heeft mooie live borden, dus wie snel is kan de partijen nog naspelen op hun website. Nick zette zijn partij als vanouds rustig op, maar kwam in het nauw. Na ruil van de witveldige lopers kwam er een zwart paard op e4, en na ruil een zwarte pion op e4. Even later kwam dat andere zwarte paard binnen op d3! En na ruil dus een zwarte pion op d3. Met alleen de zware stukken nog op het bord kwam zwart met pionnen naar voren, maar dat luidde slechts een grootscheepse ruil in inclusief die pion op d3. Het resterende eindspel hield Nick simpel remise.

Mijn partij was van een andere orde: scherp tot op het bot met tegengestelde rokades en aan beide kanten van het bord aanval tegen de vijandelijke koning. Terwijl mijn tegenstander met een kwaliteitsoffer de g-lijn open blies, kwam mijn zwarte toren binnen op c2. Erg ingewikkeld en uiteraard door ons allebei niet foutloos gespeeld. En natuurlijk kostte dit alles de nodige bedenktijd. Dat weerhield me niet om met een fraaie pionopstoot de witte koningsstelling verder op te blazen zodat ook mijn dame kon binnenvallen. Dat won een stuk en luttele zetten later de partij.
In de schermutselingen aan de overige borden was de tegenstander net iets beter, en trok de eindstand weer recht naar een rechtvaardig gelijkspel: 4 - 4.

 
Peter